CANALONS FREDS D’ESTIU

?????????????

INGREDIENTS, recepta per a 4 persones
12 làmines de canelons
2 tomàquets forts i vermells (de branca, per exemple)
125 gr de formatge mozzarella (1 bola gran)
2 cebes tendres
ruca (rúcula)
cibulet (cebollino)
maionesa (pot ser de pot)
anxoves
mel
mostassa
iogurt
vinagre de Mòdena caramel·litzat

?????????????

PREPARACIÓ

Primer preparar el farcit:
La recepta original diu que escaldem els tomàquets, els pelem i els tallem a daus petits. Jo no ho he fet. He tallat directament el tomàquet a daus.

?????????????

La ceba també es talla a daus, i jo la he sofregit una mica a foc suau.

Amb la mozzarella es fa el mateix, es talla a dau.

?????????????
I es pica la ruca i el cibulet.
Tot plegat s’ajunta i es barreja bé, salant-ho una mica.
Com que desprèn líquid, ho he posat dins d’un colador.

?????????????

farcit

Cou les làmines de canelons amb aigua i sal fins que estiguin al dente (mirar les instruccions de la capsa de les làmines)

?????????????
Estén les làmines damunt un drap humit i amb paper de cuina s’eixuguen una mica.
S’agafa el bol amb el farciment i es lliga amb una mica de maionesa.
S’omplen les làmines i s’enrotllen. Costa una mica.

20150625_181125
Les vas col·locant a una safata. Millor si són recipients individuals, on hi càpiguen 3 canelons, queden més ben posats i no s’han de manipular d’un cantó a un altre.
Es fa una salsa maionesa, (o pot ser de pot) on s’hi barreja una mica mel, una mica de mostassa, i anxoves picades. Jo la he rebaixat una mica amb iogurt.
Amb aquesta salsa es cobreixen els canelons.

S’acaba la presentació del plat, escampant cibulet per sobre i una fulla de ruca. També vaig posar un detall de vinagre de Mòdena caramel·litzat.
I té l’avantatge que es poden deixar fets el dia abans, a la nevera.
Boníssims.

Anuncis

Un pensament sobre “CANALONS FREDS D’ESTIU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s