Babaganuix, Mutàbal, Puré d’Albergínia

Diuen que aquest es un plat originari de la part oriental del Mediterrani, concretament del Líban. El podeu cercar per diferents noms en funció del lloc.

els que jo em conec son:

Mutàbal i Baba Ghanous sembla ser que son noms armenis
Abugannuc en turc
Melitzanossalata en grec
Aqui el coneixem per Babaganuix

Ingredients

  • 2 albergínies
  • 1 all
  • 1 cullerades suc de llimona
  • 1 cullerada de tahini  (crema de sèsam)
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • Sal i oli oliva
  • Oli de sèsam
  • Julivert trinxat
  • Pebre vermell
  • Llavors de  sèsam

image

Preparació

Escalivar les albergínies al foc directe i pelar-les quan estiguin tèbies.

En un recipient poseu les albergínies, l’all pelat, sal i oli, la tahini i el suc de llimona. Tritureu-ho i ho deixeu a la textura que vulgueu, rectificant segons el vostre gust.

Per servir-ho, va bé posar-ho en una safata gran i que quedi ben escampat.

Amaniu-lo amb el pebre vermell, les llavors de sèsam, el julivert trinxat i un raig d’oli.

Acabeu amb unes gotes d’oli de sèsam.

Acompanyeu amb pa de pita o llesquetes de pa de pagès.

***********

Anuncis

Un pensament sobre “Babaganuix, Mutàbal, Puré d’Albergínia

  1. Retroenllaç: Babaganuix, Mutàbal, Puré d’Albergínia | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s