OMIS KEKSE, galetes de l’àvia de la Tanja

imageEs típic d’Hamburg, que durant els dies prèvis a les festes de Nadal, trobar-se a les cases per fer i després regalar galetes.

Aquesta recepta es de la Tanja. Ella l’ha heretat de la seva àvia.


imageIngredients
:
Per la massa
* 166 gr. de sucre
* 333 gr. de farina
* La pell de 2 taronges bio (rallades)
* 166 gr. de mantequilla
* 1 ou grosset
* 1 cullereta de postres rasa de llevat

Per la cobertura:
* 400 gr. d’ametlla picada
* 100 gr. de mel
* 166 gr. de mantega
* 166 gr. de sucre
* Opcional cobertura de xocolata

Aquestes mides son per fer dues safates de forn. 

Es pot utilitzar el forn amb aire calent o bé dalt i baix. Com vulgueu.

Preparació
1. Tots els ingredients de la massa es posen junts en un bol i s’amassen amb les mans, fins que quedin lligats
2. Posem-ho a la nevera una mitja hora
3. Anem escalfant el forn a 160 graus
4. Posem paper de cuinar en unes safates (dues)
5. Amb el corró escampem la massa i la col.loquem a les safates sobre el paper
6. Al forn a 160 graus , 10 min.
7. Mentre, barregem els ingredients de la cobertura (menys la xocolata) dins d’una olla i es fa coure a foc mig sense deixar de remenar, i fins que quedi tot ben lligat.
8. Aquesta cobertura s’escampa per sobre de tota la massa
9. Es posa de nou al forn 160 graus uns 15-20 minuts
10. Si es vol posar la xocolata ara es el moment. S’haurà de desfer, prèviament, al bany maria
11. Es tallen les galetes al biaix
12. I es decora amb fils de xocolata (opcional)
13. I es deixa refredar

 

 

 

 

Anuncis

Un pensament sobre “OMIS KEKSE, galetes de l’àvia de la Tanja

  1. Retroenllaç: OMIS KEKSE, galetes de l’àvia de la Tanja | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s