ARRÒS AMB GALERES, CARXOFES I SÈPIA

20170212_165130

Ingredients

Per a 4 persones:

3 carxofes tallades a trossos

12 galeres

2 sípies mitjanes (i també la seva melsa o salsa)

Oli d’oliva

1 nyora seca (la seva carn, posarem la nyora seca a estovar amb aigua calenta, llavors traiem la polpa o carn amb una cullera)

½ Pebrot verd, a trossets

½ Pebrot vermell, a trossets

1 ceba, a trossets (jo vaig fer servir una ceba tendra grossa)

2 cullerades de salsa de tomàquet o tomàquet talladet

300 gr. d’arròs o 5 tasses de cafè d’arròs de gra rodó

Brou o fumet de peix, o 10 tasses de cafè de fumet de peix

Polsim de sal

Polsim de sucre

2 grans d’all aixafat

20170213_09191220170213_091946

Preparació

En una cassola amb oli calent hi fregirem els dos grans d’all aixafats. Un cop rossos els traurem i amb l’oli fregirem les carxofes tallades, les traurem i reservarem.

20170213_092014

Amb el mateix oli fregirem les galeres, un cop netes. Quan estiguin rosses, les retirem també i les reservem.20170213_092040

Llavors hi courem la sèpia a trossos (sense la melsa/salsa). També ho retirem i
reservem.

Es guarda també el suc que ha quedat de fregir-ho tot (penseu que la sèpia fa suc)

A la mateixa cassola, posarem una mica d’oli d’oliva i hi tirarem els pebrots i la ceba, amb un polsim de sal i un polsim de sucre.

Que es coguin una mica i ho lliguem amb el tomàquet.

Remenem i hi afegim  la carn de la nyora.

Remenem i hi afegim la melsa/salsa de la sèpia.

I que tot plegat faci xup-xup, uns tres minuts.

Seguidament hi posem la sèpia i les carxofes i el suc que havíem guardat.

Que tot quedi ben lligat.

Hi posem l’arròs, i ho remenem tot junt, que l’arròs agafi color.

20170213_092106

A partir d’aquí podem deixar-ho reposar fins el moment de fer l’arròs. Jo vaig fer-ho un dia per un altre.

20170213_092140

En el moment de voler coure l’arròs, tindrem el brou o fumet molt calent.

Traiem les galeres.

Posem la cassola al foc, que s’escalfi, i hi tirarem el brou o fumet.

Tardarà uns 20 minuts a coure’s, depenent de la varietat d’arròs que hi poseu.

Quan sigui quasi cuit, incorporem les galeres, i ja està.

Boníssim!!!

20170212_165130

Anuncis

Un pensament sobre “ARRÒS AMB GALERES, CARXOFES I SÈPIA

  1. Retroenllaç: ARRÒS AMB GALERES, CARXOFES I SÈPIA | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s