Salmó de la Gitte

mde

Ingredients

  • Salmó tallat a llesquetes primes
  • 500 gr. vinagre balsàmic blanc
  • 400 gr suc llimona acabat exprèmer
  • 300 gr. alcaparres escorregudes (petites)
  • 250 gr sucre blanc
  • 4 grans d’all
  • 8 rams petits d’anet fresc

Preparar:

Primer de tot cal preparar el marinat: vinagre, sucre i el suc de llimona. Deixar-ho reposar 2 hores, a fi que el sucre es dissolgui molt bé.

Posar en una safata fonda de vidre o ceràmica el salmó,

Posar els alls trocejats i les alcaparres sobre el salmó i s’ha de cobrir tot amb el liquit. Posar a sobre les branques d’anet i deixar 72h.  (3 dies)a la nevera

Aquest salmó es pot menjar perfectament sol,  sense mes acompanyament que la salsa que deixa al marinar-lo.

Però si voleu acompanyar de salses, aquestes hi van molt be :

salsa de mostassa amb anet (es pot comprar feta o fer.la a casa)
salsa de formatge fresc i anet, o
una salsa tartara

formatge fresc

Formatge fresc desnatat batut barrejat amb anet. Per sobre del salmó cru hi vaig posar també cebollí, per refrescar, i al costat, una amanida de canonges.

Salsa tàrtara,

1 got de maionesa
1/2 pebrot verd
1 cull de tàperes
4 cogombrets avinagrats
1 ceba tendra
1 gra d’all
1 ou bullit

Picar finament els cogrombrets, la ceba tendra, el prebrot verd i el gra d’all. Barrejar amb la maionesa i les tàperes. Finalmet, afegir l,ou dur talladet a trossos.

mde

 

Anuncis

Un pensament sobre “Salmó de la Gitte

  1. Retroenllaç: Salmó de la Gitte | Celler-Adocse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s