Carxofes amb gules

20170903_143527
Plat tastat aquest any fent el Camí, a la zona entre Burgos i Sahagún.
Com que ens va agrada molt, he buscat la recepta i he provat de fer-la tot seguint les indicacions de:
– http://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2012/01/alcachofas-con-gulas-y-jamon.html?m=1
De totes maneres, l’hauré de perfeccionar, ja que no era exactament com tal tastada.
Ingredients:
versió senzilla
1 dent d’all
1 caiena
oli
sal
oliva
una mica de vi blanc
pernil salat a tacos petits
1 paquet de gules
1 pot de cors de carxofes
20170903_151411
Traiem les gules del seu pot, i les posarem dins d’un colador per escórrer-les.
Farem igual amb les carxofes, i a més les tallarem a meitats o a quarts, segons com vulgueu.
En una cassola o paella, posarem una mica d’oli i fregirem l’all a làmines, no massa, i també la caiena tallada a trossets.
I afegirem les gules, a foc molt baix, i que es vagin fent lentament.
20170903_151335
Quan les gules estiguem quasi fetes, afegirem les carxofes i remenarem amb molt de compte, i hi afegirem el vi blanc, un polsim de pebre i un toc de pebre vermell.
Deixarem a foc baix fins que les carxofes estiguin una mica fetes.

Llavors hi posem els tacos de pernil, i es va remenant tot, sense que es desfaci, amb molt de compte.

La sal amb prudència, tots els ingredients ja son salats

Que us vagi de gust!
20170903_143527
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s