Aquesta és una recepta especialitat de la Provença
Ingredients
albergínia
carabassó
tomàquets
all (optatiu)
un polsim de sal, de pebre, i herbes aromàtiques (farigola, romaní, basilisc, etc.)
ricotta
Preparació
Tallar totes les verdures a rodanxes, de mida similar, ja que totes elles es couen de la mateixa manera
Al laminar les albergínies, poseu-les amb sal perquè treguin tota l’aigua i amargura
Pre escalfarem el forn a 180º, pelarem l’all i el reservarem
default
En una safata de forn, que untarem amb una mica d’oli, hi posarem les verdures tallades per capes i una a sobre de l’altre, poso com a exemple, primer albergínies, després carabassó, el tomàquet, etc… En aquest cas jo tenia pebrots i ceba, i també ho he afegit, el pebrot a tiretes.
Anirem posant sal i pebre, i rajolí oli, i les herbes aromàtiques i la ricotta, per sobre o entremig (A GUST)

??
default
Ho courem al forn uns 40 minuts, es orientatiu, dependrà de l’alçada de la safata
Aquesta preparació tant es pot menjar freda com calenta, com també preparar-la la vigília.
També es pot posar per finalitzar per sobre un polsim de pa ratllat, galeta picada, o com en digueu

??
Retroenllaç: Verdures al forn | Celler-Adocse