Cassola de Pèsols (de’n Pere Suñol)

image

aquesta recepta es d’en Pere Suñol. Queda boníssima.

 

Ingredients:

  • 1 manat d’all tendres,
  • 1 manat de ceba tendra,
  • uns grans d’alls,
  • 2 costelles de porc tallades a trossos,
  • 2 llesques cansalada tallada petita,
  • 1 tros de botifarra negra tallada i
  • 1/2 kg Pèsols per persona (sense desgranar)
  • 1 got de cafe de vi blanc i anís sec (tot junt barrejat)
  • sal,
  •  fulla de menta

Preparació

sofregir la costella i la cansalada i reservar.

Amb aquest oli sofregir les cebes tendres, els alls tendres i els dents d’all tot ben trinxat.

A mig fer, afegir el got amb la barreja de vi i anís, la fulla o fulles de menta i posar la carn i deixar coure.

Si cuinem amb olla ràpida:

afegim els pèsols, una mica de sal i dos dits d’un got aigua i la botifarra.

Tapar l’olla i quan el pitorro arriba dalt, retirar del foc i refredar-la ràpidament per parar la cocció (sino els pèsols quedaran fets puré).

Si cuinem amb cassola normal, seran els mateixos passos però la cocció serà mes llarga.

 

 

 

 

 

 

 

2 pensaments sobre “Cassola de Pèsols (de’n Pere Suñol)

  1. Retroenllaç: Cassola de Pèsols | Celler-Adocse

Deixa un comentari